Telepítése

A központi porszívó rendszer telepítése jelentős értéknövelő beruházásnak számít. Egy befektetés családunk egészsége, otthonunk életminősége, a praktikus és optimális időkihasználtság elérése érdekében. A központi porszívó rendszer alapszerelésére (csőrendszer telepítésére) optimálisan az épülő vagy átalakítandó ház szerkezetkész állapotában, a végleges aljzat beton megléte előtt kerül sor. Speciális esetekben van mód alternatív nyomvonalak kialakítására, ill. meglévő házakba rombolás nélkül, utólag is kerülhet központi porszívó.

  • Fali csatlakozók helye
  • Csőrendszer helye
  • Központi porszívó helye+
  • Kezdjünk takarítani

A fali csatlakozók pontos helyét elsősorban a takarításhoz használt gégecső hossza határozza meg. A nálunk használatos standard méret 9 méter. Egy ilyen hosszúságú gégecsővel kb. 50 m2 teljes biztonsággal kitakarítható, azaz nem szükséges minden helyiségbe fali csatlakozót tenni! Szerelési magasságuk, esztétikai okok miatt megegyezik a helyiség villamos dugaszolóaljzatainak magasságával.

Egy központi porszívó rendszer akkor működik leghatékonyabban, ha csőrendszere az optimális nyomvonalat követi, amelyben kevés a vízszintes nyomvonaltörés és nincsenek függőlegesen kikerülendő akadályok (pl. egyéb csőrendszerek). A beszívó csőrendszer elhelyezhető az aljzatban, álmennyezetben, de léteznek egyéb alternatív megoldások is. Fontos, hogy kiépítésre kerüljön védőcsőben egy vezérlőhálózat, amely a készülék által kibocsátott 12V-os jelet továbbítja a csatlakozókhoz. A kifújó csőrendszert, amelyen keresztül a megszűrt levegő távozik, lehetőség szerint vezessük a kültérbe, hossza minimális legyen, kevés töréssel és ne feledjük a hangtompító felszerelést (SISTEM AIR központi porszívók tartozéka).

A központi porszívó rendszer hatékony működésének alapfeltétele a megfelelő teljesítményű központi porszívó kiválasztása. A motor teljesítményét alapvetően a takarítandó felület nagysága (alapterület) határozza meg, amelyhez hozzátartozik egy átlagos egyenértékű csőhossz. A teljesítményen felül léteznek egyéb paraméterek, amelyek figyelembevételével a saját igényeinknek leginkább megfelelő típust választhatjuk. A berendezést tanácsos a lakótértől távolabb elhelyezni egy háztartási helyiségben, gépházban, garázsban…Több szintes épület esetén optimális, ha a legalacsonyabban fekvő szinten kerül beszerelésre.

Miután a csőrendszert és vezérlőhálózatot elkészítették, felkerültek helyükre a fali csatlakozók, és bekötötték a központi porszívót, a takarítás elkezdéséhez csak egy gégecső szükséges, amelyet ha a fali csatlakozóba csatlakoztatunk a központi porszívó automatikusan elindul. Választható még a kényelmesebb, nyélről szabályozható távvezérelt indítás és a takarítandó felületekre specializált különböző takarító fejek vagy komplett takarító készletek.

© Copyright 2016 by Sistem Air Hungary. Minden jog fenntartva. | Adatvédelem

developed by _ Y'SOLUTIONS INFORMATICS